Έκθεση γεγονότων για τον θάνατο 34χρονου από γρίπη Α ζήτησε ο Υπ. Υγείας

Έκθεση γεγονότων για τον θάνατο 34χρονου από τη γρίπη Α, ζήτησε από χθες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
«Ζήτησα από χθες -διότι είχαν έρθει εις γνώσιν μου οι πληροφορίες- Έκθεση Γεγονότων, ούτως ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα και μόλις έχω την Έκθεση Γεγονότων, ανάλογα με το πόρισμα, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα» δήλωσε ο Υπουργός, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες βάσει των οποίων ο εκλιπόντας είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το νοσοκομείο, χωρίς όμως να είχε λάβει την κατάλληλη θεραπεία.
Ο κ. Ιωάννου, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι όντως παρατηρείται έλλειψη εμβολίων για τη γρίπη Α στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει αποταθεί στο Υπουργείο Υγείας, για να προμηθευτεί το εμβόλιο.
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Υπουργός «τα αποθέματα που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα είναι βάσει του προγραμματισμού που έγινε για τις ανάγκες των δικαιούχων. Είχε ζητηθεί από τον Ανάδοχο, βάσει πρόνοιας που υπήρχε στη σύμβαση για προμήθεια μέχρι και 30% περισσότερα εμβόλια. Ο Ανάδοχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν έχει αποθέματα, και γίνονται προσπάθειες μέσω των Πρεσβειών μας στο εξωτερικό όπως αγοραστούν ποσότητες από διάφορες χώρες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τον ιδιωτικό τομέα» είπε.
Σε ερώτηση εάν είναι υποχρέωση του ιδιωτικού τομέα να εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εμβολίων με βάση προγραμματισμό, ο Υπουργός Υγείας απάντησε θετικά. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πρόκειται για «επιδημία η οποία είναι εκτός του κανονικού πλαισίου. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν και ελλείψεις και δεν είναι κάτι μεμπτό από πλευράς των ιδιωτών». Χρειάζεται, υπέδειξε καταλήγοντας, καλύτερος προγραμματισμός εκ μέρους τους.

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.