Αλλάζουν οι Διοικήσεις στις ΥΠΕ έως το τέλος του μήνα! Όλες οι πληροφορίες

Αλλαγές στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αναμένεται να κάνει έως το τέλος του μήνα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η αναζήτηση στελεχών για να αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα στις ΥΠΕ, δεδομένου ότι οι περισσότεροι που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είχαν παραιτηθεί.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr πρώτα θα αλλάξουν οι Διοικήσεις των ΥΠΕ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει μία νέα διαδικασία για τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Προς το τέλος Αυγούστου οι αλλαγές σε Διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες»

Όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τα έξι από τα επτά πρόσωπα που θα αναλάβουν τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν ήδη κλειδώσει ενώ αναζητείται ακόμη στέλεχος που θα αναλάβει την 6η ΥΠΕ που είναι της Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, μετά την απόφαση του Χαρ.Μπονάνου να μην αποδεχθεί την πρόταση του υπουργού Υγείας για αναλάβει, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr

Διορισμός νέων Διοικητών μόνο δια χειρός Β.Κικίλια! Ποιες αρμοδιότητες δεν θα έχει ο Β.Κοντοζαμάνης

Στο μεταξύ ετοιμάζεται σιγά σιγά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αλλαγή και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Μία διαδικασία για την οποία όμως λόγο φαίνεται ότι θα έχει μόνο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και όχι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρότι ο ίδιος έχει στην αρμοδιότητα του τα Νοσοκομεία και ότι σχετίζεται με αυτά.

Οι τελικές αρμοδιότητες των υπουργών που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, αποκλείουν τον υφυπουργό Υγείας από τον διορισμό των νέων Διοικήσεων στα Νοσοκομεία αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών.

Όπως ξεκάθαρα αναφέρεται: «Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό: […] ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, με την επιφύλαξη της περίπτωσης (ε) της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας, καθώς και ο διορισμός των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, περιλαμβανομένων και των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η αναζήτηση για Διοικητές Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Τι ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας από Διοικητές Νοσοκομείων, Περιφερειάρχες και Τμηματάρχες!

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Οι Διοικητές Νοσοκομείων αυθαιρετούν και στοχοποιούν τους γιατρούς!

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.