Αυστηρή προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για φάρμακο της Σκλήρυνσης!

Με νέες ανανεωμένες πληροφορίες για τη λήψη του φαρμάκου Gilenya για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επανέρχεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Με βάση την πληροφόρηση που μεταφέρει ο ΕΟΦ, επανεκδόθηκαν επικαιροποιημένοι περιορισμοί για το Gilenya, και ειδικότερα το φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε ότι το φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση Gilenya (φιγκολιμόδη) δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε έγκυες γυναίκες και σε γυναίκες ικανές να αποκτήσουν παιδιά οι οποίες δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη.

Εάν μια γυναίκα μείνει έγκυος κατά τη διάρκεια λήψης του Gilenya, θα πρέπει να γίνει διακοπή του φαρμάκου και στενή παρακολούθηση της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στο ότι η δραστική ουσία του Gilenya, η φιγκολιμόδη, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο και διαμαρτίες διαπλάσεως.

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.