Βαρόμετρο: Σχεδόν ένα τρίτο των Γερμανών υπέρ πιο αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών τάσσεται υπέρ αυστηρότερων μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με πρόσφατη  έρευνα. 30% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα υφιστάμενα μέτρα δεν προχωρούν αρκετά, όπως δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο του ZDF.

Ποσοστό 54% των ερωτηθέντων, επομένως, θεωρούν τα μέτρα  σωστά, ενώ το 14% τα χαρακτηρίζουν υπερβολικά. Τον Σεπτέμβριο, το 18% και τον Οκτώβριο το 23% τάσσονταν αντίστοιχα υπέρ αυστηρότερων κανόνων – αν και αυτοί έκτοτε έχουν γίνει αυστηρότεροι σε πολλά μέρη.

Τα μεμονωμένα μέτρα θεωρούνται στην πλειοψηφία τους καλά: το 87% των συμμετεχόντων στο βαρόμετρο θεώρησε ότι η επέκταση της απαίτησης για την υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι σωστή.

Αναφορικά με το όριο του αριθμού των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές και συναντήσεις σε δημόσιους χώρους τυγχάνει αποδοχής από το 86% και 79% αντίστοιχα των ερωτηθέντων.

Αντίθετα, μόνο το 54% αυτών θεώρησαν ως σωστό ότι πρέπει να κλείνουν νωρίτερα σε πολλά μέρη τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Ανεξάρτητα από την ανσγκαιότητα των μέτρων, αρκετοί βρίσκουν τους περιορισμούς στις συναντήσεις με τους φίλους και την οικογένεια ενοχλητικούς (33% των ερωτηθέντων). Ακολουθούν οι περιορισμοί στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις (24%) και τα ταξίδια (19%).

Ποσοστό 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο από τον ιό.

Παρ ‘όλα αυτά, η πλειοψηφία είναι αισιόδοξη: το 81% όλων των ερωτηθέντων είπε ότι η Γερμανία θα περάσει την πανδημία “μάλλον καλά” τους επόμενους μήνες.

Εδώ, οι υποστηρικτές του CDU/CSU ήταν οι πιο σίγουροι (86%), ενώ αυτοί του ακροδεξιού AfD  λιγότερο σίγουροι (60 %).

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Πηγή: iatronet.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.