Διεκδίκηση θέσεων εξειδίκευσης στις ανεγνωρισμένες από την Ελλάδα κλινικές της Κύπρου για το 2019

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσεων εξειδίκευσης στις ακόλουθες κλινικές, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδος ως κατάλληλες για εξειδίκευση ιατρών, με σκοπό την απόκτηση τίτλου εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία (παράρτημα Ι) ως ακολούθως:

(α) Εντατική Θεραπεία, στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (πλήρης αναγνώριση εξειδίκευσης διάρκειας δυο ετών) και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού (μερική αναγνώριση εξειδίκευσης για το πρώτο έτος και όπου το δεύτερο έτος εξειδίκευσης θα πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας).

Το επίδομα της θέσης θα ακολουθεί το ύψος των απολαβών του 5ου έτους των ειδικευόμενων ιατρών (το οποίο θα ισχύει τη δεδομένη περίοδο της εκπαίδευσης).

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από το Υπουργείο Υγείας από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 5 Απριλίου 2019. Η ημερομηνία πραγματοποίησης των συνεντεύξεων θα κοινοποιηθεί σε μετέπειτα στάδιο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.cy.

2. Δικαίωμα συμμετοχής στις συνεντεύξεις

(α) Δικαίωμα συμμετοχής στη συνέντευξη για την Εντατική Θεραπεία έχουν κάτοχοι τίτλων των ειδικοτήτων Παθολογίας, Χειρουργικής, Αναισθησιολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της υποβολής αιτήσεων.

(β) Διευκρινίζεται ότι στις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν δεν θα κληθούν άτομα που δεν θα έχουν καταθέσει προηγουμένως τα πιο κάτω:

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους με αναγνώριση των Ελληνικών Αρχών Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α),
  2. την εγγραφή τους στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου,
  3. τίτλο αναγνώρισης ειδικότητας από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου μέχρι και την ημερομηνία πραγματοποίησης των συνεντεύξεων.
  4. Επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων

(α) Με τη λήξη της προθεσμίας, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει με την πραγματοποίηση συνεντεύξεων, οι οποίες θα γίνονται από την Επιτροπή Επιλογής του Υπουργείου Υγείας. Με την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων θα ετοιμαστεί κατάλογος αναμονής υποψηφίων, ο οποίος θα ισχύει με την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων μέχρι και τις 31/12/2019. Η Επιτροπή Επιλογής αποσκοπεί στο να βεβαιώσει την καταλληλότητα των υποψηφίων για τη θέση που προτίθενται να καταλάβουν.

(β) Η Επιτροπή Επιλογής του Υπουργείου Υγείας αποτελείται, σύμφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς, από τέσσερις (4) λειτουργούς αναγνωρισμένων για ειδικότητα κλινικών και ένα (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.

(γ) Τονίζεται ότι, ο διορισμός των κατάλληλων υποψηφίων δεν παρέχει οποιοδήποτε δικαίωμα/πλεονέκτημα για τυχόν μελλοντικό διορισμό τους σε οποιαδήποτε μόνιμη ή έκτακτη θέση στη Δημόσια Υπηρεσία ή για απασχόλησή τους με οποιοδήποτε άλλο καθεστώς στη Δημόσια Υπηρεσία.

  1. Γενικά

(α) Αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται με τα αντίγραφα τα οποία αναφέρονται στο σχετικό έντυπο αίτησης, καθώς επίσης και σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Το έντυπο αίτησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.cy) και στο Υπουργείο Υγείας (4ος όροφος, κα Έλενα Χρυσοστόμου).

(β) Αιτήσεις που δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης αυτής ή δεν θα παραληφθούν έγκαιρα (05/04/2019) δεν θα γίνουν αποδεκτές.

(γ) Οι αιτήσεις μπορούν να σταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση «Υπουργείο Υγείας, Προδρόμου 1 και Χείλωνος 17, 1448 Λευκωσία» ή να παραδοθούν διά χειρός στην κα Έλενα Χρυσοστόμου, Υπουργείο Υγείας, 4ος όροφος.

(δ) Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Υπουργείο Υγείας (τηλ. 00357 22605418/388, ηλ. ταχ: echrysostomou@moh.gov.cy και dsiekkeri@moh.gov.cy) ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.cy

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.