ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Κατά 71% αυξήθηκαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης το α’ εξάμηνο του 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: Κατά 71% αυξήθηκαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης το α' εξάμηνο του 2019

Σημαντική αύξηση, που φτάνει το 71%, παρουσιάζουν οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης (210 8237302) της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) το α’ εξάμηνο του 2019 σε σχέση με το 2018.

Η πανελλαδικής εμβέλειας γραμμή, απευθύνεται σε περίπου 2.500.000 συνανθρώπους που πάσχουν από κάποια πάθηση του μυοσκελετικού συστήματος και δέχεται αιτήματα καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 20:00) που απαντώνται άμεσα ή κατόπιν ραντεβού από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους.

Συγκεκριμένα, η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης δέχθηκε 792 κλήσεις, μέσης διάρκειας 13 λεπτών. Οι εξυπηρετούμενοι ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες σε ποσοστό 84%.

Το 41% των κλήσεων αφορούσαν αποκλειστικά θέματα ψυχικής υγείας, το 15% των κλήσεων σχετιζόταν με ζητήματα ιατρικής φροντίδας (πρόσβαση στη θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή), το 9% αφορούσαν εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα και τέλος το 35% σχετιζόταν με ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του συλλόγου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, η συνεχής αυξητική τάση της τηλεφωνικής γραμμής επηρέασε πολύ θετικά και τις άλλες δράσεις που περιλαμβάνονται στο Ψυχοκοινωνικό Πρόγραμμα Υποστήριξης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Οι ατομικές συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν 198 με αύξηση που έφτασε το 288%, ενώ για άλλη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αυτοδιαχείρισης 2019, όπου συνολικά οι ωφελούμενοι από τις δράσεις του Ψυχοκοινωνικού Τομέα ήταν 120 άτομα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα εκπαίδευσης & αυτοδιαχείρισης 2019

Links

Πηγή: onmed.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.