ΕΜΑ: Πώς το εμβόλιο Pfizer/BioNTech δίνει 6, αντί για 5 δόσεις

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συνέστησε την ενημέρωση των οδηγιών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, ώστε να διευκρινιστεί πως κάθε φιαλίδιο περιέχει 6, αντί 5 δόσεων που χορηγούνταν μέχρι σήμερα.

Για την εξαγωγή έξι δόσεων από ένα μόνο φιαλίδιο, πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύριγγες ή βελόνες χαμηλού νεκρού όγκου. Ο συνδυασμός σύριγγας και βελόνας χαμηλού νεκρού όγκου θα πρέπει να έχει νεκρό όγκο όχι μεγαλύτερο από 35 μικρολίτρα. Εάν χρησιμοποιούνται συνηθισμένες σύριγγες και βελόνες, μπορεί να μην υπάρχει αρκετό από το εμβόλιο για να εξαχθεί μια έκτη δόση από ένα φιαλίδιο.

Εάν η ποσότητα του εμβολίου που παραμένει στο φιαλίδιο μετά την πέμπτη δόση δεν μπορεί να δώσει πλήρη δόση (0,3 ml), ο επαγγελματίας Υγείας πρέπει να απορρίψει το φιαλίδιο και το περιεχόμενό του. Δεν πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση από πολλά φιαλίδια για να συμπληρωθεί η πλήρης δόση και οποιοδήποτε μη χρησιμοποιημένο εμβόλιο πρέπει να απορρίπτεται 6 ώρες μετά την αραίωση.

Πηγές: ΕΜΑ

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.