Ετοιμάζεται η νέα Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ! Πως θα λειτουργεί

Ένας νέος φορέας, η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας, αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει στο ΕΣΥ.

Με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο νέος φορέας θα αξιολογεί όλους τους φορείς της υγείας και του ΕΣΥ και πρωτίστως τα νοσοκομεία, θα δημοσιεύει αποτελέσματα, θα ελέγχει κατά πόσο οι πάροχοι υγείας εφαρμόζουν τα μέτρα για την επίτευξη των εθνικών στόχων ποιότητας και θα παρέχει κατευθύνσεις για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας.

Πάνω από όλα όμως ο νέος φορέας θα ελέγχει την αποδοτικότητα των νοσοκομείων και την εξυπηρέτηση των ασθενών ώστε να βελτιωθούν άμεσα οι δείκτες ικανοποίησης.

Η νέα Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας η οποία με βάση τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Υγείας στη Βουλή Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα λειτουργήσει εντός των επόμενων μηνών, θα διατηρεί πλήρες αρχείο με στατιστικά και δεδομένα των νοσοκομείων.

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ζητήσει από τους Διοικητές των Νοσοκομείων να καταγράψουν όλα τα δεδομένα των Μονάδων που διοικούν. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τι ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας από Διοικητές Νοσοκομείων, Περιφερειάρχες και Τμηματάρχες!»

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δεδομένα αυτά θα είναι ανοικτά προς τους πολίτες, οι οποίοι και θα εκφέρουν άποψη για την ικανοποίηση τους από το σύστημα υγείας, ώστε να μπορούν και να επιλέγουν από ποιο νοσοκομείο θα εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα με τον κ.Κοντοζαμάνη, η δημοσιοποίηση των λειτουργικών και οικονομικών στοιχείων των φορέων υγείας σε τακτική βάση θα είναι υποχρεωτική.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν λειτουργούσε στο δημόσιο σύστημα υγείας το περιβόητο ESY-NET το οποίο είχε ενσωματώσει όλα τα δεδομένα αποδοτικότητας και τα στατιστικά των νοσοκομείων. Στην πορεία ωστόσο ατόνησε με την αλλαγή των κυβερνήσεων και τη μη καταχώρηση των στοιχείων από τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το Φθινόπωρο! Τι θα περιλαμβάνει

Αλλάζουν οι παροχές του ΕΟΠΥΥ! Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Με το όπλο στην εφημερία της Ψυχιατρικής του Θριασίου! Καταγγελίες για επεισόδιο σε βάρος της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ από αστυνομικούς

Προς κατάργηση η διάταξη Πολάκη για την αφαίρεση άδειας στους γιατρούς μετά από δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν!

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.