Η ιλαρά απειλεί και φέτος την Ευρώπη

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2019, καταγράφηκαν 2.112 νέα περιστατικά ιλαράς, σε 24 χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα ο αριθμός θεωρείται υπο-εκτιμημένος, αφού έχει παρατηρηθεί ότι πολλές χώρες δεν δηλώνουν όλα τα κρούσματα στο πανευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης.

Τον Φεβρουάριο σχεδόν όλες οι χώρες παρουσίασαν αυξητική τάση κρουσμάτων σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους μήνες, γεγονός που πιθανώς προμηνύει νέα έξαρση της νόσου.

Συνολικά, από 1η Μαρτίου 2018 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019 είχαν δηλωθεί στην Ευρώπη 11.967 κρούσματα, κατά 71% εργαστηριακά επιβεβαιωμένα.

Το διάστημα αυτό, τα περισσότερα κρούσματα (2.498) αναφέρθηκαν στην Ιταλία και ακολούθησε η Γαλλία με 2.474 περιστατικά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων, με 1.412 περιστατικά για το παραπάνω διάστημα.

Κι ενώ σε απόλυτους αριθμούς η χώρα μας βρίσκεται τρίτη στην Ευρώπη, έχει την υψηλότερη αναλογία κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Συγκεκριμένα, από το Μάρτιο του 2018 ως και τον Φεβρουάριο του 2019 η Ελλάδα είχε τουλάχιστον 131 περιστατικά ιλαράς για κάθε εκατομμύριο του πληθυσμού της.

Σημειώνεται ότι η δημόσια καταγραφή κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει σταματήσει στις 20 Δεκεμβρίου 2018.

Ωστόσο, στα στοιχεία του ECDC η Ελλάδα φαίνεται να έχει αναφέρει 1 κρούσμα τον περασμένο Δεκέμβριο, κανένα τον Ιανουάριο και 3 περιστατικά το Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Πηγή: newsbomb.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.