ΚΕΒΕ: Ατοπη και άστοχη η έρευνα της ΕΠΑ στα γραφεία του ΠΙΣ

ΚΥΠΕ- Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι η ενέργεια της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, να διεξάγει έρευνα στα γραφεία του ΠΙΣ, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι άτοπη και άστοχη και ενδεχομένως να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΕΒΕ σημειώνει ότι με πλήρη σεβασμό στο ρόλο και την αυτονομία της ΕΠΑ, διερωτάται κατά πόσο είναι αδίκημα οργανωμένοι επαγγελματικοί φορείς όπως είναι ο ΠΙΣ, τα Επιμελητήρια και οι πέραν των 140 Επαγγελματικών Συνδέσμων που ευρίσκονται υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, να είναι ποινικά κολάσιμο να παρεμβαίνουν προς τα μέλη τους, να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν και να προτρέπουν προς οιανδήποτε κατεύθυνση εάν και εφόσον αυτοί οι Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι πιστεύουν ότι πράττουν τούτο προασπιζόμενοι και εξυπηρετώντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών τους και του επαγγελματικού κλάδου τον οποίον εκπροσωπούν.
Η ελευθερία του λόγου και η κόσμια έκφραση άποψης και θέσης όπως δημόσια έπραξε ο ΠΙΣ και οι Επιστημονικές Εταιρείες δεν είναι δυνατόν να περιορίζονται γιατί αυτό δεν είναι ένδειξη δημοκρατίας. Ακριβώς το αντίθετο, σημειώνει και καλεί την ΕΠΑ να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.