Κορονοϊός: Για τεστ και εξέταση από σήμερα και σε Κέντρα Υγείας – Όλη η διαδικασία

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Για τεστ και εξέταση από σήμερα και σε Κέντρα Υγείας – Όλη η διαδικασία

Ενεργοποιούνται από σήμερα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid αλλά και για να σπεύδουν οι ασθενείς με συμπτώματα ώστε να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία.

Τα Κέντρα Υγείας

Ειδικότερα 103 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από σήμερα Δευτέρα – ήδη κάποια έχουν ξεκινήσει – ενώ άλλα 58 Κέντρα Υγείας θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ ποια Κέντρα Υγείας στην Αττική έχουν ενεργοποιηθεί ήδη: «Κορονοϊός: Για τεστ και στα Κέντρα Υγείας στην Αττική– Ποια έχουν ενεργοποιηθεί»

Με προβλήματα συνεχίζονται τα τεστ στους υγειονομικούς

Τα Κέντρα Υγείας αυτά θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Μόνο με ραντεβού

Ειδικά για την Αττική, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 14 Κέντρα Υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορονοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού.

Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

διαγνωστικά κέντρα

Να σημειωθεί ότι σήμερα σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται ημερησίως περίπου 10.000 τεστ τόσο από τον δημόσιο τομέα όσο και από τον ιδιωτικό όπου οι ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα Νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1000. Με τη συνδρομή των Κέντρων Υγείας αναμένεται να αυξηθούν κατά 500 την ημέρα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.