Κορονοϊός: Ξεκινά έλεγχος αντισωμάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Ξεκινά έλεγχος αντισωμάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συμφώνησαν σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη σχολή υπό τον Πρύτανη Σπύρο Κίντζιο, ότι ξεκινά έρευνα αντισωμάτων στον γενικό πληθυσμό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει αναπτυχθεί και σε τι βαθμό ανοσία στους πολίτες απέναντι στον κορονοϊό.

Η αρχή θα γίνει από το ίδιο το προσωπικό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΓΠΑ) αφού αποφασίστηκε ο εθελοντικός έλεγχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ως προς την ύπαρξη αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού. «Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στον γενικό πληθυσμό θα βοηθήσουν σημαντικά τόσο την βελτίωση της επιδημιολογικής εξέλιξης του ιού όσο και την πιθανή ανάπτυξη ανοσίας σε αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης Σπύρος Κίντζιος του ΓΠΑ.

Ο κ. Σπύρος Κίντζιος

Ο εθελοντικός αυτός έλεγχος θα περιλαμβάνει τη λήψη δειγμάτων αίματος από εξειδικευμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου του ΓΠΑ και θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση κατά τη διάρκεια ενός διημέρου μέσα στο επόμενο διάστημα. Από το Πανεπιστήμιο τονίζεται ότι η διαδικασία παραλαβής και ανάλυσης (στα κεντρικά εργαστήρια του ΕΟΔΥ) των δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί υπό πλήρεις συνθήκες ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Κλινικές μελέτες

Στο μεταξύ όμως ξεκινούν άμεσα και οι κλινικές μελέτες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε μία ανακάλυψη που έγινε πρόσφατα από ερευνητική του ομάδα.

Ειδικότερα οι επιστήμονες του Γεωπονικού ανέπτυξαν τεστ για τη CRP (σ.σ.: αντιδρώσα πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση διαφόρων ασθενειών), έναν σημαντικό δείκτη στην προδιάγνωση και την παρακολούθηση της θεραπείας του νέου κορονοϊού Covid-19.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την ανακάλυψη των Ελλήνων ειδικών: «Κορονοϊός: Επιστήμονες του Γεωπονικού σε νέα ανακάλυψη – Η πρωτεΐνη «κλειδί» για τη θεραπεία covid-19»

Η σχετική ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός κυτταρικού βιοαισθητήρα- για την ταχύτατη (μέσα σε μόνο τρία λεπτά), ευαίσθητη και μαζική ανίχνευση της προεξέχουσας επιφανειακής πρωτεΐνης S1 του κορονοϊού Covid-19, έχει δημοσιευθεί και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει αναγνωρισθεί από ξένα πανεπιστήμια.

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.