«Μανιφέστο κατά του Καρκίνου» Νικάμε τον καρκίνο: Εφικτή αποστολή

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μανιφέστο κατά του Καρκίνου διοργάνωσε δημοσιογραφική διάσκεψη στο πλαίσιο της συνάντησης του συμβουλίου του ECL (European Association of Cancer Leagues) στην Κύπρο, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 12:00 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Σκοπός ήταν η παρουσίαση του Μανιφέστο κατά του Καρκίνου από τα μέλη του Συμβουλίου του ECL.

Το ‘Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ ετοιμάστηκε από τους Ευρωβουλευτές Κατά του Καρκίνου (ΕΚΚ) (MEPs Against Cancer MAC), που έχουν στο επίκεντρο των εργασιών τους  θέματα καρκίνου. Από το 2005, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα συνεργάζονται με στόχο τη βελτίωση του ελέγχου και της πρόληψης του καρκίνου στην Ευρώπη, πιστεύοντας ότι η Ευρωπαϊκή συνεργασία προσθέτει αξία στις ενέργειες των Κρατών Μελών.

Οι ΕΚΚ λαμβάνουν γραμματειακή υποστήριξη από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών κατά του Καρκίνου (Association of European Cancer Leagues, ECL), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τις Βρυξέλλες που εκπροσωπεί εθνικές και περιφερειακές κοινότητες για τον καρκίνο στην Ευρώπη.

Το ‘Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ επικεντρώνεται σε 3 βασικούς πυλώνες:

  1. Την πρόληψη, ως το βασικό κλειδί για τον έλεγχο του καρκίνου
  2. Την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας θεραπείας για όλους τους ασθενείς
  3. Την εμπλοκή των ασθενών στη διαμόρφωση πολίτικών Υγείας

Τα μέλη του ECL (European Association of Cancer Leagues)παρουσίασαν το ‘Μανιφέστο κατά του Καρκίνου’ καλώντας τους Ευρωβουλευτές αλλά και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να υιοθετήσουν το ‘Μανιφέστο’ και να στηρίξουν τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας προς όφελος των ατόμων με εμπειρία καρκίνου.  Διαβάστε ολόκληρο το Μανιφέστο στο www.MEPsAgainstCancer.eu

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.