ΜΗΤΕΡΑ: Νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση υπόπτων αλλοιώσεων στην εξέταση του μαστού με την μέθοδο της τομοσύνθεσης

Τα νεοπλάσματα στο μαστό αποτελούν την συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες. ‘’Για το λόγο αυτό, στο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού στο ΜΗΤΕΡΑ, επιλέγουμε πάντοτε τους πλέον ικανούς ιατρούς και εγκαθιστούσαμε τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα μηχανήματα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της φιλοσοφίας μας αυτής, εγκαταστήσαμε πρόσφατα το πρώτο πρόγραμμα τρισδιάστατης τομοσύνθεσης, ProFound AI™  η λειτουργία του οποίου βασίζεται στην τεχνική νοημοσύνη. Με το πρόγραμμα αυτό μπορούμε και ανιχνεύουμε κάθε μικρή αλλοίωση του Μαστού αναλύονται κάθε μία τομή της τρισδιάστατης τομοσύνθεσης χωριστά.

Επομένως οι εξειδικευμένοι Ακτινοδιαγνώστες του Τμήματός μας, έχουν τώρα στη διάθεσή τους την πιο προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης,  με τη βοήθεια της οποίας επεξεργάζονται τις πολλαπλές εικόνες που παράγονται με τη τομοσύνθεση, με αξιοπιστία, ακρίβεια και ταχύτητα που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν.’’

Το λογισμικό ProFound AI™ βασίζεται σε έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που «εκπαιδεύτηκε» χρησιμοποιώντας δεδομένα από 12.000 και πλέον περιστατικά ώστε να παράγει ενδεικτικές βαθμονομήσεις επιβεβαιωμένων ευρημάτων ανά περιστατικό (Certainty of Finding and CaseScores). Οι εν λόγω βαθμονομήσεις καταδεικνύουν κατά πρώτον το κατά πόσο ο αλγόριθμος αναγνωρίζει ορθά την ύπαρξη μιας αλλοίωσης και κατά δεύτερον τον βαθμό επικινδυνότητας της εν λόγω αλλοίωσης καθώς και το αν αυτή χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Οι βαθμονομήσεις αντιστοιχούν σε μια κλίμακα από 0% έως 100%, με τις υψηλότερες τιμές να σημαίνουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το εύρημα που υποδεικνύει ο αλγόριθμος να είναι κακοήθες. Οι εξειδικευμένοι Ακτινοδιαγνώστες Μαστού αξιολογούν τα δεδομένα αυτά, εντοπίζουν τις κακοήθειες και ιεραρχούν τα ευρήματα, κερδίζοντας ασφάλεια και πολύτιμο χρόνο για τον ασθενή.

Σε πρόσφατες μελέτες το λογισμικό ProFound AI™ αποδείχθηκε ότι βελτιώνει τα ποσοστά ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού εντοπίζοντας ακόμα και αμβληχρέςογκόμορφες εξεργασίες ή/ και ασβεστώσεις ενώ παράλληλα περιορίζει τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα και τις περιττές επανεξετάσεις των ασθενών.

Η Διευθύντρια Τμήματος Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ και Μέλος του Scientific Board Of European Society of BreastImaging κα. Αλεξάνδρα Αθανασίου, αναφέρει: «Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει φέρει επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται σήμερα η ιατρική. Μετά από πολλαπλές αξιολογήσεις άλλων σχετικών προτάσεων, επιλέξαμε και έχουμε για πρώτη φορά στη διάθεσή μας το πλέον κατάλληλο λογισμικό, το οποίο αναδεικνύεται σε  πολύτιμο εργαλείο στα έμπειρα χέρια των ιατρών, προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα στον ασθενή μας. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη που πάντοτε στο ΜΗΤΕΡΑ, κάθε νέα τεχνολογία αξιολογείται και υιοθετείται προς όφελος των ασθενών μας».

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Μόλις το 1% των Ελλήνων με αντισώματα στον κορωνοϊόΜόλις το 1% των Ελλήνων με αντισώματα στον κορωνοϊό

Βρέθηκε υψηλότερος επιπολασμός στους άνδρες και στην ηλικιακή ομάδα 55 έως 74 ετών, όπως προκύπτει από μελέτη του ΕΚΠΑ…. Περισσότερα »

Οι καλύτερες υπερτροφές για τις γυναίκεςΟι καλύτερες υπερτροφές για τις γυναίκες

12 “μυστικά” που θα διατηρήσουν την υγεία σας σε υψηλά επίπεδα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας…. Περισσότερα »

Νέο αρνητικό ρεκόρ και οσμή lockdown: 453 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 78 οι νεκροί τον ΣεπτέμβριοΝέο αρνητικό ρεκόρ και οσμή lockdown: 453 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 78 οι νεκροί τον Σεπτέμβριο

Οι 27 είναι εισαγόμενες, οι 174 αφορούν την Αττική και οι 5 τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Βουβωνοκήλη: Πώς και πότε αντιμετωπίζεταιΒουβωνοκήλη: Πώς και πότε αντιμετωπίζεται

Παρατηρείται μια μαλακή διόγκωση στη βουβωνική περιοχή όταν το παιδί κλαίει ή σφίγγεται, η οποία υποχωρεί μόλις ηρεμήσει…. Περισσότερα »

Παιδιά και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Παιδιά και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι δυστυχώς … Δείτε το video

Πηγή: iatronet.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.