Νέα συλλογική σύμβαση των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Τα νέα είναι ότι οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να εγγραφούν ως χρήστες του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και ότι τους απαγορεύεται η συνεργασία με γιατρούς σε επίπεδο «να πας για τα φάρμακά σου στο τάδε φαρμακείο»…

Κατά τα άλλα, οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να εκτελούν ιατρικές συνταγές που καταχωρούν ηλεκτρονικά ή εκδίδουν χειρόγραφα οι αρμόδιοι γιατροί, με την υποχρέωση όμως μετατροπής των χειρόγραφων συνταγών, σε ηλεκτρονικές.

Οι συνταγές θα εκτελούνται από τον φαρμακοποιό μόνον όταν το συνταγογραφούμενο σκεύασμα έχει εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και περιλαμβάνεται στο ισχύον Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ή είναι φαρμακοτεχνικό σκεύασμα ή είναι φάρμακο από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Και οι απαγορεύσεις για τα ΦΥΚ…

Απαγορεύεται η εκτέλεση συνταγών που αναγράφουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους, τα οποία έχουν ορισθεί με Υπουργικές Αποφάσεις ή με αποφάσεις της Διοίκησης του Ταμείου να χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Μοναδική εξαίρεση οι συνταγές στις οποίες αναγράφεται “επείγον και στερούμεθα” από τα αρμόδια όργανα του Οργανισμού που λειτουργεί φαρμακείο.

Διαβάστε εδώ τη syllogiki symbasi farmaka

Πηγή: iatropedia.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.