Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την κατάθλιψη σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι οι φυτικές ίνες μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης, ιδιαίτερα σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο  Menopause.

Η νέα έρευνα έγινε σε 5.800 γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν τα οφέλη των φυτικών ινών στην ψυχική υγεία, αλλά είναι η πρώτη γνωστή έρευνα που κατηγοριοποιεί τη σχέση σε προεμμηνοπαυσιακές και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Περιέλαβε επίσης ευρύτερη ακτίνα ηλικιών σε συμμετέχουσες και γυναίκειες που μπήκαν στην εμμηνόπαυση.

Η έρευνα έδειξε αντίστροφη σχέση μεταξύ πρόσληψης διατροφικών ινών και κατάθλιψης σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες αλλά όχι σημαντικές διαφορές στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Η σχέση μεταξύ διατροφικών ινών και κατάθλιψης, εν μέρει μπορεί να εξηγηθεί από την αλληλεπίδραση εντέρου-εγκεφάλου επειδή εκτιμάται ότι αλλαγές στο εντερικό μικροβίωμα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσουν  τη νευροδιαβίβαση. Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την ποικιλία του εντερικού μκροβιώματος.

Πηγές: Menopause.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.