ΠΙΣ: Ποινή αναστολής της άσκησης του επαγγέλματος για 3 μήνες σε γιατρό

 Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών μετά μακρά ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχο ιατρό για τη διάπραξη του πειθαρχικού παραπτώματος της επίδειξης, στα πλαίσια της ιδιότητας του ως ιατρού, διαγωγής ασυμβίβαστης προς το ιατρικό επάγγελμα.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος σε τέσσερεις κατηγορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΙΣ:

Η πρώτη κατηγορία αφορούσε τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας σε ασθενείς, με την χρήση συμπληρώματος ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων, σε δόση διπλάσια της ανωτάτης επιτρεπόμενης δόσης, χωρίς προηγουμένως να είχε εξασφαλίσει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου.

Οι υπόλοιπες τρεις κατηγορίες αφορούσαν δημοσιεύματα του σε εφημερίδα και περιοδικό, στα οποία προέβαλε τα αποτελέσματα της «έρευνας» του κατά τρόπο που ξέφευγε της απλής ενημέρωσης για ιατρικά θέματα και επεκτεινόταν σε προβολή και έπαινο της επαγγελματικής δεξιότητας, των γνώσεων, υπηρεσιών και προσόντων του.

Για την 1η κατηγορία, του επέβαλε την ποινή αναστολής της ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος για τρεις μήνες.

Για τις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες του επέβαλε την ποινή χρηματικού προστίμου των δυο χιλιάδων ευρώ για κάθε μια των κατηγοριών.

Κύπρος

Επί πλέον ο ιατρός καλείται να πληρώσει τα έξοδα της πειθαρχικής διαδικασίας ύψους 6.100 ευρώ.

Δρ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Δρ. Βάϊος Παρτασίδης, Μέλος Δρ. Ιωσήφ Κάσιος, Μέλος Δρ. Χαρίλαος Κυμίσης, Μέλος Δρ. Χρίστος Ροδούλης , Μέλος

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.