ΠΟΕΔΗΝ: «Κλειστόν» λόγω γραφειοκρατίας το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει “κολλήσει” η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας το οποίο αν και είναι κτιριακά πλήρως εξοπλισμένο δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με νέες καταγγελίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο της Χαλκίδας 280 κλινών που ξεκίνησε το έτος 2013 με εγκατεστημένο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν λειτουργεί επειδή  λόγω γραφειοκρατίας ξέχασαν να βάλουν μπρος και να ολοκληρώσουν τα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου (δρόμοι, αποχέτευση). Και συνεχίζουν:

Τα έργα αυτά ξεκίνησαν αρχές του 2019 και όχι από το ξεκίνημα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου (2013) τα οποία έχουν τώρα σταματήσει γιατί βρέθηκαν αρχαία.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι είναι απαράδεκτο να μένει κλειστό ένα Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ 10 κλινών και έχει εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό να μην αξιοποιείται από το σύστημα υγείας.

Να σημειωθεί εδώ ότι το παλιό Νοσοκομείο που λειτουργεί σήμερα δεν διαθέτει ΜΕΘ, ΜΑΦ, Μαγνητικό τομογράφο ενώ όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι  ο Αξονικός τομογράφος είναι τις καθημερινές κλειστός. Την ίδια στιγμή και το κτίριο βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι εργαζόμενοι καλούν  την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.