Στις 13 και 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα με επιτυχία το πρώτο Μεσογειακό Συνέδριο

Στις 13 και 14 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα με επιτυχία το πρώτο Μεσογειακό Συνέδριο Αντιγήρανσης.

Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 επιστήμονες (πολλοί από αυτούς με παγκόσμιο κύρος) από χώρες όπως την Ελλάδα, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Δανία, Γαλλία, Ρωσσία, Αμερική, Ισραήλ και Κύπρο.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Γεροντολογίας Κύπρου, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αντιγήρανσης (ESAAM), και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρνακας, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο γεροντολόγος Δρ. Μάριος Κυριαζής.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι πιο σύγχρονες θεραπείες και θεωρίες για τη γήρανση. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν θεραπείες για αρθρίτιδα, την άνοια, για το ανοσοποιητικό σύστημα, και για τη μακροζωία. 

Το νεοσύστατο  Εθνικό Κέντρο Γεροντολογίας Κύπρου προτίθεται να αναπτύξει ένα κατάλληλο όραμα για την επίτευξη της αριστείας στον τομέα της σωματικής και ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων. Είναι επίσης εξειδικευμένο σημείο επαφής για κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που σχετίζονται με την υγεία των ηλικιωμένων και συντονίζει τους στόχους και τις δράσεις τους.

Για περισσότερες πληροφoρίες στο τηλέφωνο 97606424.

Στη φωτογραφία: Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο δρ. Μάριος Κυριαζής, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Αντιγήρανσης δρ. Ghislaine Beilin και η εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας δρ. Στάλα Κιούπη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΥΖΙΝΟΥ 

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.