Συνάντηση της ΕΙΕΠ με τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

Σημαντικό γεγονός, τόσο για την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) όσο και γενικότερα για τα θέματα παχυσαρκίας στην Ελλάδα ήταν η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΙΕΠ κ. Ε. Καπάνταης με τον υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.. Στον υφυπουργό παρατέθηκαν προβλήματα που προέκυψαν τελευταία σχετικά με την ονομασία «Ιατρεία Παχυσαρκίας» και με επιχειρηματολογία αποδείχθηκε, σύμφωνα με την ΕΙΕΠ, το άτοπο της γνωμάτευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Β’, με αρ. πρωτοκόλλου: Γ1β/Γ.ΙΙ./30132. Είχε προηγηθεί επιστολή της ΕΙΕΠ στον κ. Κοντοζαμάνη σχετικά με αυτήν την απόφαση που βρίσκει αντίθετη την Εταιρεία για λόγους που εκτενώς αναφέρθηκαν στον υφυπουργό.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΙΕΠ όλα τα χρονίζοντα και τρέχοντα θέματα σχετικά με την παχυσαρκία και τις επιπλοκές της, ακόμα και η σχέση της παχυσαρκίας με τη νόσηση από το νέο κορωνοϊό, καθώς και επιστημονικά, επαγγελματικά και συνδικαλιστικά θέματα και έγιναν προτάσεις για συνεργασία της ΕΙΕΠ με το Υπουργείο Υγείας σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που λέγεται παχυσαρκία.

Τονίσθηκε η επιτακτική ανάγκη διαχείρισης αυτής της νόσου η οποία οφείλει να λαμβάνει χώρα από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ικανό να εκτιμήσει σφαιρικά τον ασθενή και τα προβλήματά του στο σύνολό τους. Κατά συνέπεια, η παρουσία εξειδικευμένων Ιατρείων-Κέντρων διαχείρισης και αντιμετώπισης παχυσαρκίας, με υπεύθυνο Ιατρό και συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας υπό την επίβλεψη της πολιτείας αποτελεί μείζονα ανάγκη.

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας στη γόνιμη αυτή συνάντηση ενημέρωσε εν συντομία τον υφυπουργό για την τριαντάχρονη δράση της τόσο στην εκπαίδευση του επιστημονικού κόσμου όσο και στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο της παχυσαρκίας.

Τέλος, δήλωσε έτοιμη και πρόθυμη να συνδράμει την Ελληνική Πολιτεία στην εκπαίδευση των ιατρών και των λοιπών επαγγελματιών υγείας που θα στελεχώσουν αυτά τα Ιατρεία Παχυσαρκίας, αλλά και στην εκπόνηση επιστημονικών και ενημερωτικών κοινωνικών δράσεων για θέματα που άπτονται της παχυσαρκίας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα θέματα που του παρατέθηκαν και θα επανέλθει σε νέα συνάντηση.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Νέο αρνητικό ρεκόρ και οσμή lockdown: 453 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 78 οι νεκροί τον ΣεπτέμβριοΝέο αρνητικό ρεκόρ και οσμή lockdown: 453 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό – 78 οι νεκροί τον Σεπτέμβριο

Οι 27 είναι εισαγόμενες, οι 174 αφορούν την Αττική και οι 5 τη Θεσσαλονίκη…. Περισσότερα »

Οι καλύτερες υπερτροφές για τις γυναίκεςΟι καλύτερες υπερτροφές για τις γυναίκες

12 “μυστικά” που θα διατηρήσουν την υγεία σας σε υψηλά επίπεδα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας…. Περισσότερα »

Σχέδιο της αστυνομίας για "lockdown" σε πλατείεςΣχέδιο της αστυνομίας για “lockdown” σε πλατείες

Τι προβλέπεται για τους ελέγχους, τις περιπολίες και τη χορήγηση αλκοόλ από κοντινά περίπτερα και μίνι μάρκετ…. Περισσότερα »

Απειλή παγκόσμιας μείωσης του προσδόκιμου ζωής λόγω covid-19Απειλή παγκόσμιας μείωσης του προσδόκιμου ζωής λόγω covid-19

Έρευνα δείχνει πως η μεγαλύτερη επίπτωση ενδέχεται να υπάρξει σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών λοίμωξης από τον ιό…. Περισσότερα »

Παιδιά και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo – Παιδιά και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι δυστυχώς … Δείτε το video

Πηγή: iatronet.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.