Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας στον «Ευαγγελισμό»

Ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου με 280 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας υπέγραψε η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αντικαθιστώντας τα εξωτερικά συνεργεία. 

Πρόκειται για 260 καθαρίστριες και καθαριστές και 20 εργάτριες και εργάτες. Οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια του άρθρ. 63 του Ν.4430/2016 και του άρθρ. 107 του Ν.4461/2017, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρ. 21 του Ν.2190/1994. Σε όλα τα στάδια, οι διαδικασίες ήταν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται για παρεχόμενη εργασία 6 ωρών στο μεικτό ποσό των 954,07 ευρώ και για εργασία 8 ωρών, στο μεικτό ποσό των 1.272,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ανθυγιεινού επιδόματος και του επιδόματος 2 ανηλίκων τέκνων). Το δημοσιονομικό όφελος σε σχέση με την ανάθεση σε εξωτερικό Συνεργείο Καθαριότητας αναμένεται να υπερβεί το 1.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Στην πλειονότητά τους, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν είναι τα ίδια πρόσωπα που απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα στο Συνεργείο Καθαριότητας με το παλαιό καθεστώς.

«Μετά από 20 χρόνια, έλαβε τέλος το καθεστώς των εργολάβων καθαριότητας στο Γ.Ν.Α. Ο Ευαγγελισμός» τονίζει η διοικήτρια του νοσοκομείου, Νάγια Μητσάκη και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν μαζικά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση στις νέες διαδικασίες πρόσληψης, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και τον ενθουσιασμό τους κατά την υπογραφή των συμβάσεων. Οι ετεροχρονισμένες πληρωμές και η αβεβαιότητα που τους διακατείχε μέχρι πρόσφατα, έλαβε οριστικά τέλος».

Πηγή: newsbomb.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.