Τι ρόλο παίζει η οσμή στη σεξουαλική μας ζωή

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύτηκε, πριν λίγο καιρό και τα ευρήματά της δικαιώνουν ευχάριστα, όσους έχουν… μύτη! Και μπορεί κατά καιρούς, διάφορες θεωρίες να συνδέουν τη μύτη με τις ερωτικές επιδόσεις, όμως, τώρα η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να αποδείξει επιστημονικά ότι η μύτη, μέσω της έντονης αίσθησης της όσφρησης, συνδέεται με την ερωτική σας ζωή και κατά πόσο αυτή είναι καλή.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης έκαναν πειράματα σε νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 36 ετών. Οι ειδικοί, για να αξιολογήσουν την αίσθηση της όσφρησης, οι ερευνητές έδωσαν να μυρίσουν ειδικά «sticks», σε 42 γυναίκες και 28 άνδρες ηλικίας, 18 έως 36 ετών. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, η οποία περιλάμβανε ερωτήσεις σχετικά με τις επιθυμίες τους, τη σεξουαλική συχνότητα, τη συχνότητα των οργασμών και την αντιλαμβανόμενη απόλαυση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Archives of Sexual Behavior. Η επικεφαλής της έρευνας, Johanna Bendas και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που έχουν μια καλύτερη αίσθηση της μυρωδιάς έχουν και μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα, οι γυναίκες με έντονη την αίσθηση της όσφρησης, έχουν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης.

Τα άτομα με πιο έντονη μυρωδιά ανέφεραν ότι οι σεξουαλικές τους δραστηριότητες ήταν πιο «ευχάριστες», ενώ οι γυναίκες με μεγαλύτερη ευαισθησία στις οσμές είχαν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ. Όπως εξηγεί η ερευνητική ομάδα, τα δεδομένα υποδεικνύουν μια θετική επίδραση της οσφρητικής ευαισθησίας στη σεξουαλική ζωή.

«Η αντίληψη των οσμών του σώματος όπως τα κολπικά υγρά, το σπέρμα και ο ιδρώτας φαίνεται να εμπλουτίζουν τη σεξουαλική εμπειρία, αυξάνοντας τη σεξουαλική διέγερση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: healthview.gr

Πηγή: altsantiri.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.