Φρένο του υπ.Υγείας για ιδιωτικό έργο σε επικουρικούς γιατρούς και εργαζόμενους σε ΤΟΜΥ! Νέα εγκύκλιος

Απαγορεύεται αυστηρά να απασχολούνται και στον ιδιωτικό τομέα οι επικουρικοί γιατροί αλλά και το προσωπικό που έχει προσληφθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δημόσιες δομές υγείας όπως είναι τα Νοσοκομεία, ενώ αντίστοιχες απαγορεύσεις ισχύουν και για όσους εργάζονται στις ΤΟΜΥ.

Σύμφωνα με νέο εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους αρμόδιους φορείς, διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται να χορηγείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε επικουρικό προσωπικό (ιατρικό και λοιπό) και στο προσωπικό των
ΤΟΜΥ.

Όπως αναφέρεται: «Οι επικουρικοί ιατροί, το λοιπό επικουρικό προσωπικό και το σύνολο του προσωπικού που προσλαμβάνεται στις ΤΟΜΥ, κατά το χρόνο απασχόλησής τους είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης οποιουδήποτε άλλου έργου πλην αυτού για το οποίο έχουν προσληφθεί».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι και στις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ των φορέων και των εργαζομένων, αναφέρεται ότι προσλαμβάνονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη κάποιοι φορείς είχαν χορηγήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε προσωπικό που ανήκει στις ΤΟΜΥ και σε άλλες δημόσιες δομές γι αυτό και θα πρέπει άμεσα να τις ανακαλέσουν.
Από το υπουργείο Υγείας τονίζεται μάλιστα ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα πρέπει να ξεκινήσουν και σχετικούς ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται με διαδικασίες εξπρές νομοσχέδια λόγω των πολιτικών εξελίξεων! Όλες οι πληροφορίες

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν 15 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους για επισκέψεις σε γιατρούς!

Πηγή: healthreport.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.