56 Κύπριοι Νοσηλευτές/Μαίες και Επισκέπτριες Υγείας στο Κοινοπολ. Νοσηλευτικό Συνέδριο στη Μάλτα

Διήμερο συνέδριο, με θέμα «Nurses and Midwives Improving Healthcare» διεξήχθη από τις 8 – 9  Μαρτίου 2019 στη Μάλτα. Το Συνέδριο οργανώνει ο Σύνδεσμος Μαιών και Νοσηλευτών της Μάλτας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών – CYNMA και το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτικής του Ηνωμένου Βασιλείου- RCN.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 280 σύνεδροι από τις χώρες της κοινοπολιτείας όπως η Μάλτα, η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης και από Σλοβενία, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία και Μποτσουάνα. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι στο συνέδριο συμμετείχαν 56 Κύπριοι σύνεδροι Νοσηλευτές/Μαίες και Επισκέπτριες Υγείας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στο επιστημονικό  κομμάτι του συνεδρίου παρουσιάστηκαν αξιόλογες ατομικές και ομαδικές εργασίες, από τις οποίες οι 10 εργασίες ήταν από την Κύπρο. Φιλοξενούμενοι ομιλητές  ανέπτυξαν σε κύριες ομιλίες τους, θέματα σχετικά με τον τίτλο του συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Κοινοπολιτειακής Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών και Μαιών (CNMF), Prof. Kathleen McCourt, η αντιπρόεδρος του CNMF Mrs Rosemarie Josey και η εκτελεστική γραμματέας του CNMF κα Jill Iliffe.

Με την λήξη του συνεδρίου ανακοινώθηκε το 5o Συνέδριο της Κοινοπολιτειακής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών και Μαιών που θα γίνει στο Λονδίνο στις 6 και 7 Μαρτίου 2020.

Πηγή: ygeia-news.com


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.